Han privatleasar Koenigsegg – otroliga kostnaden

Går det att privatleasa en Koenigsegg? YouTube-sjärnan The Stradman hade inte råd att köpa bilen kontant – men hittade en lösning. Månadskostnaden för att leasa den svenska hyperbilen är häpnadsväckande. 
– Det är värt det, säger The Stradman.

James Lucas Condon har blivit kändis under pseudonymen TheStradman och har fått 4,3 miljoner prenumeranter på Youtube. Hans extravaganta liv med superbilar som Bugatti, Ferrari och Lamborghini har lockat många tittare, men hittills har han inte ägt någon Koenigsegg. 

Trots aktningsvärda intäkter från sina filmer och andra verksamheter har han inte kunnat förverkliga drömmen att köpa en Koenigsegg för över 20 miljoner kronor. I slutet av 2023 hittade han dock en begagnad Koenigsegg Agera HH från 2013 som han slog till på. Han hade dock inte ekonomin för att köpa bilen – utan bestämde sig för att privatleasa den. 

Vår tids Ferrari 250 GTO, enligt The Stradman.
Känslan att köra bilen beskrivs som att ha en V8 Twin Turbo fastskruvad på ryggraden.

Månadskostnaden för hyperbilen har skapat stor uppmärksamhet och fått många kommentarer från häpna tittare. Varje månad betalar han 35 646 dollar för att leasa sin Koenigsegg, det motsvarar 365 000 kronor i månaden med dagens dollarkurs. Men enligt The Stradman är det mer fördelaktigt än att äga bilen och han kommer kunna köpa loss den. 

– Jag måste skriva en check varje månad på 35 000 dollar för att hyra min Koenigsegg. Men det är värt det, för de kommande fyra åren betalar jag 35 000 dollar i månaden, sedan köper jag bilen direkt och då säljer jag den för fem miljoner dollar. 

Och av de första provturerna att döma så levererar hyperbilen värde för pengarna. 
– Den kommer aldrig att bli gammal. Bara att köra den på hastighetsgränsen är galet. Den är så högljudd det känns som att V8-motorn är fastskruvad på din ryggrad. Tänk dig att du har en ryggsäck och i den är det en V8 Twin Turbo med över 1000 hästkrafter, säger The Strandman när han drar iväg. 
LÄS MER: