Hölls gömd i 10 år – berömd filmbil säljs rekorddyrt

Många trodde den var förstörd för alltid – men 10 år efter filmen Wolf of Wall Street har den dykt upp igen.  En kraschad Lamborghini Countach från den berömda scenen med Leonardo DiCaprio i rollen som Jordan Belfort säljs nu på auktion. Trots enorma skador – bilen tros bli världens dyraste Lamborghini Countach. 

Efter inspelningen av ”The Wolf of Wall Street” för drygt tio år sedan sades det att den vita Lamborghinin var totalförstörd och hade sålts i delar. Men någonstans har bilen funnits sparad till eftervärlden – för nu har den kommit ut från sitt gömställe. Enligt Bonhams som säljer bilen ska den ha funnits hos en av filmskaparna. 

Lamborghinin användes för omtalade scenen när Jordan Belfort, spelad av Leonardo DiCaprio, under tre minuter och 11 sekunder kör en Lamborghini. DiCaprios figur är kraftigt påtänd och får dra sig in i bilen för att kunna köra. Där sluddrar han i telefonsamtal och kör bilen hem drograttfull. Det leder till flera olyckor, trots att han i drogdimman tror att allt gått bra.

Under körningen krockar han med flera fordon, föremål, en skylt och en brevlåda. Efter stuntkörningen var bilens skadades bilen ytterligare av regissören Martin Scorsese för att den skulle se mer förstörd ut. Efter bilfärden grips Jordan Belfort av polisen.  Filmteamet använde även två hyrda Lamborghini Countach som inte förstördes, men detta är första gången den riktiga hjältebilen visas upp sedan inspelningen. 

Någonstans har bilen hållits gömd, men nu ska den säljas på Bonhams auktion i samband med Abu Dhabis Formel 1-lopp i slutet av november. Lamborghinin säljs komplett med en Jordan Belfort-dräkt, en regissörsstol och en klappbräda signerad av Martin Scorsese och Leonardo DiCaprio. En vanlig Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition kostar vanligen 8-9 miljoner kronor. Den förstörda filmbilen tros gå för 17-22 miljoner kronor vid auktionen i Abu Dhabi. 

Countachen är lackerad i Bianco Polo och har matchande läderinteriör i bianco. Det handlar om en av de 658 bilarna av jubileumsutgåvan 25th Anniversary Edition som designades av Horacio Pagani och producerades av Lamborghini i slutet av 1990-talet. Modellen hade en V12-motor på 5,2-liter och 460 hästkrafter. Idag är det en av de mest eftersökta versionerna av Lamborghinis ikoniska superbil.