Ny Rolls-Royce visar solförmörkelse när den startas

Rolls-Royce visar upp en specialmodell av Black Badge Ghost som heter Ekleipsis. Varje gång bilen startas visas en total solförmörkelse. 

Rolls-Royce senaste kreation är en specialutgåva Black Badge Ghost vid namn Ékleipsis Private Collection. Modellen so görs i 25 exemplar är kraftigt inspirerad av solförmörkelse. Bilen är lackerad i en speciallack med pulveriserat kopparpigment som ger lacken en speciell skimrande effekt. Det ackompanjeras av mandarinfärgade accenter på stötfångare, navkapslar, bromsok och en stripe.

Interiören är ännu mer förmörkad än exteriören. Inredningen går i svart med mandarinaccenter. Instrumentpanelen visar stadierna av en total solförmörkelse med hjälpa 1 846 laseretsade stjärnor. Det tog över 100 timmar bara att tillverka detta ljusspel. Men det stannar inte där. Innertaket har över 1000 stjärnor som animerar en total solförmörkelse varje gång motorn startas och dörrarna stängs. Hela skådespelet varar i sju minuter och 31 sekunder. 

Motorn är den vanliga 6,75-liters V12:an med dubbelturbo och 600 hästkrafter. Rolls-Royce avslöjar inte priset på bilen, men alla 25 exemplaren är redan sålda.