För fin för att köras – Volvon fabriksny efter 24 år

Världens kanske minst körda Volvo S70 är till salu. Bilen köptes ny av en anställd på Volvos fabrik och har efter 24 år körts 155 mil. Efter inköpet körde Volvoarbetaren bilen direkt hem till garaget. 
– Enligt hans familj avstod han från att använda bilen eftersom han ägde flera andra och ansåg att denna särskilda bil var för fin för att användas regelbundet, uppger Bilwebauctions som säljer bilen. 

Då och då dyker det upp bilar som är helt nya fast det förflutit åratal sedan de lämnade fabriken. Ofta är det någon speciell anledning som gör att ägaren väljer att inte bruka den fabriksnya bilen. Nu har det dykt upp en Volvo S70 från 1999 troligen är världens minst körda. 
– En S70 som verkligen är unik! Den har bara gått 155 mil sedan ny! Nästan fabriksnytt skick och lite doft av “ny bil” sitter kvar, uppger Bilwebauctions

Anledningen till att just den här Volvon aldrig kördes var att den var för fin för att användas. Bilen säljs av ett dödsbo, den ursprunglige ägaren arbetade på Volvofabriken och köpte bilen ny direkt från Volvo. Bilen kördes direkt hem till garaget från fabriken och mannen tyckte den var för fin för att användas. Bilen besiktigades 2002 och hade då gått 74 mil, sedan kördes den ytterligare 80 mil innan den ställdes in i garaget där den stod fram tills för några veckor sedan. 
LÄS MER: Så tas sju nya hemliga elbilar fram i Göteborg

Troligen är det den Volvo S70 i världen som körts minst. Inredningen uppges fortfarande lukta ny bil. Bilwebauctions uppskattar värdet till mellan 170 000 och 200 000 kronor. 
– Du köper i princip en helt ny bil, som är 24 år gammal. När kommer en sådan unik möjlighet att uppstå igen? frågar Bilwebacutions

Volvo S70 är kanske ingen av Volvos mer bemärkta modeller, men modellen var verkligt slitstark och en moderniserad fortsättning på 850-modellen. S70 hade Volvos klassiska femcylindriga motor under huven, i det här fallet på 144 hästkrafter. Modellen tillverkades bara under tre år och Volvo S70 ersattes av S60 som lanserades i början av 2000-talet.