Första köparna i Europa får sin Lucid Air – så otroligt dyr är elbilen

Nu har Lucid Air börjat leverera bilar till de första kunderna i Europa. Första modellen Lucid Air har en räckvidd på 883 km, enligt WLTP, längst av alla elbilar. Men prislappen är hisnande: 2,5 miljoner kronor. 

Det nya amerikanska lyxbilsmärket Lucid har nu börjat leverera ut bilar till europeiska kunder. Lucid har showroom i Oslo, Hilversum, München och Genève. De första kunderna har nu fått sina bilar av toppversionen Lucid Air Dream Edition som kostar 2,5 miljoner kronor.

Bilen har imponerande prestanda med en räckvidd på hela 883 km enligt WLTP i Range-modell. Accelerationen för är inte lika snabb som Tesla Model S Plaid, men 0-100 km/h på 2,5 sekunder hos Performance-modellen räcker bra för de flesta. Den som väljer Range-modellen får en acceleration på 2,9 sekunder.

Än så länge måste svenska köpare bege sig till något grannland för att köpa bilen, men Lucid planerar att öppna fler showroom, bland annat i Sverige. Den som vill reservera elbilen får betala 300 euro, motsvarande 3300 kronor. 

I USA har det ryktats om att Lucid börjat få svårt att sälja bilarna, då de erbjuder rabatter och nu lanserar en billigare modell. Men även Tesla har börjat med rabatter, som dock kan bero på att köpare väntar in ett skatteavdrag som kommer efter nyår.