Koenigsegg med 1521 hk hjälplös i blixthalka: ”Helt galet”

Tänk dig att ge dig ut i en Koenigsegg Regera med sommardäck och 1521 hästkrafter i snö och blixthalka. Det var precis vad som hände den här föraren när halkan oväntat slog till. 

Koenigsegg Regera är en av världens bästa bilar med över 1500 hästkrafter och en komfort som sägs vara överraskande bra vid långfärder. Bilen toppar 404 km/h och kommer upp i 300 km/h snabbare än 11 sekunder. Men när det börjar snöa är Regera långt ifrån den bästa reskompisen – åtminstone inte med sommardäck.

Det fick en ägare till en Koenigsegg bittert erfara när han tog bilen upp i Spring Mountains i Nevada. Från öken till snöstorm kan det gå väldigt snabbt när ovädret slår till. Och det är precis vad som händer här. Plötsligt kommer förvånade medtrafikanter ikapp den svenska hyperbilen som kört fast i halkan och bara spinner i uppförsbacken. 

En Dodge Viper och BMW klarar sig något bättre på sommardäck än den svenska hyperbilen med 1500 hästkrafter.
– En Koenigsegg mitt på vägen, jag vet inte vad vi ska göra, säger en medtrafikant på Youtubekanalen Karnage. 

Hjälpsamma tillskyndade bilentusiaster lyckas knuffa Koenigseggen en bit, men även där står den och spinner. Efter ytterligare en timmes knuffande lyckas de få den till ett plattare ställe där den kan ta sig fram för egen maskin. Vem som helst skulle bli knäsvag över att ratta en 30-miljonersbil med sommardäck i ishalka. Men allt slutar lyckligt. 

– Det var helt galet, vi borde ha insett det redan när vi stannade vid bensinstation, för det började redan snöa. Men vi kom undan med jävligt coola bilder, säger youtubern som hjälpte till att rädda Koenigseggen.

Tre människor är starkare än 1521 hästkrafter – åtminstone i blixthalkan.