Makalösa BMW:n från 1992 – hetast på Blocket vecka efter vecka

Nu säljs en av Sveriges absolut finaste BMW. Bilen har vunnit ett helt dussin priser och blivit den mest besökta bilen på Blocket flera veckor i rad. 
– Den är inte bara välbyggd, utan väldigt snygg. Ägarinnan haft en tydlig röd tråd under renoveringen och verkligen behållit bilen ”clean”, säger Alexandra Stel hos Kullabygdens Bil. 

Det hör knappast till vanligheterna att en BMW 525i E34 från 1992 välter Blocket vecka efter vecka. Men den totalrenoverade BMW:n som säljs via Kullabygdens Bil i Höganäs får verkligen besökarna att haja till. Bilen är lika fin som en splitterny BMW 525i, men den nya kulören och inredningen får verkligen bilen att sticka ut ur mängden. Bilen är totalrenoverad i ordets rätta bemärkelse och blev klar under våren 2018. 

– Här är det detaljerna som tar plats tillsammans med den fina putsen. Färgskalan går hand i hand och är noga planerad där ägaren har utgått utifrån den härliga Porsche kulören ” Dark olive metallic” som skiftar i färg i olika ljus. Därefter har hon tagit fram en egenkomponerad färg till den fyrsitsiga M5inredningen, berättar Alexandra Stel hos Kullabygdens Bil som fått det roliga uppdraget att förmedla den fina BMW:n.

Bilen har kammat hem ett helt dussin priser på olika utställningar och fångat BMW-entusiasternas hjärtan. BMW E34 är en populär modell, och så här fina bilar är väldigt ovanliga idag. 
– Bilen har dragit många blickar till sig under de bilutställningarna som ägaren har ställt ut den på. Den har fångat många utav BMW entusiasternas intresse då den har blivit utsedd till Sveriges finaste BMW två år i rad under ett av Europas största BMW-event samt Sveriges största märkesevent Bimmers of Sweden, säger Alexandra.

Pricken över i är nog ändå de ombyggda fälgarna, 18” 3-delade splittfälgar med M5 turbinen. Motorn är original M50B25IV,  men allt har plockats ner och fått en ny ytbehandling med supersprint extraktorgrenrör med halvsats sportsystem. Växellådan är en manuell 5-växlad ZF-låda, Sachs 756 med lättat svänghjul. Hjulupphängningen består utav justerbara Yellowspeed coilovers. Det sitter borrade ECB-skivor tillsammans med Greenstuff-belägg. Karossen är original med M-tech paket. Bilen har Hella Blacklyktor, US heck-blende samt V8-huv och grill.

– Under visning på bilen för våra kunder är det alltid samma mening som återkommer. Det ser ut som att den precis har rullat ur från fabriken, den ser ut som ny. Vi på Kullabygdens bil lägger ett stort fokus på våra annonser och i det här fallet har vi verkligen fångat bilens finish. På kort tid har den blivit en av Blockets mest sedda annonser. Vem den nya lyckliga ägaren av den här otroligt fina moderna klassiker blir återstår att se.

Här är priserna som BMW:n kammat hem

1: a pris i People’s Choice på Bimmers Of Sweden 2018
1: a pris i People’s Choice på Tyskbilsträffen 2018
1: a pris i Crewe’s Choice på Tyskbilsträffen 2018
1: a pris i BMW på Vallåkraträffen 2018
1: a pris i Girl Power på Vallåkraträffen 2018
Finalist top 10 Best in show Vallåkraträffen 2018
Årets Bimmer 2018 på Greenlight galan
Bilsport Performance Crew Award 2019 på Elmia
1: a pris i People’s Choice på Bimmers Of Sweden 2019
1: a pris i BMW på Vallåkraträffen 2019
Finalist top 10 Best in show Vallåkraträffen 2021
2: a pris i BMW på Vallåkraträffen 2021