Biltema har nu lämnat in ansökan för att få riva varuhuset i Karlstad. 60 personer riskerar att stå utan jobb på obestämd tid.
– Tidpunkten för ett officiellt uttalande bestämmer vi själva, när vi anser att tiden är rätt, skriver Johan Gerdevåg till NWT.
2024 berättade Biltema att de planerade att bygga ut sitt varuhus i Karlstad. Tanken var att öka ytan från 5 000 till 8 000 kvadratmeter med bland annat en större restaurang. Men nu har planerna ändrats helt. Företaget har nu istället lämnat in ansökan till Karlstad kommun att få riva det nuvarande varuhuset, rapporterar Market och NWT. För personalen väcker beskedet en stor oro.
– Ja, det är klart att det gör det. Vi har haft ett medlemsmöte och då märktes oron av. Det hör ju inte till vanligheterna att man river ett helt varuhus och personalen undrar hur detta kommer att påverka dem. Totalt finns det ett 60-tal anställda på Biltema i Karlstad inklusive timanställda och extrapersonal, säger Martin Boström, ombudsman på Handels.

Det är i nuläget oklart varför Biltema valt att bygga nytt i stället för att enbart bygga ut. Och Biltemas marknadschef Johan Gerdevåg väljer att inte avslöja när företaget kommer med fler uppgifter om det nya bygget. Samtidigt är de anställda djupt oroade över vad som ska hända under byggtiden.
– Tidpunkten för ett officiellt uttalande bestämmer vi själva, när vi anser att tiden är rätt, skriver Johan Gerdevåg till NWT.
Just nu är alltså mycket fortfarande oklart. Och ingen vet hur butiken i Karlstad kommer se ut under tiden då varuhuset byggs om. Det man däremot vet är att Biltema har helt ändrat kurs. Den tidigare idén om att bara bygga ut med några tusen kvadratmeter är helt borta. I stället hoppas Biltema på ett klart större steg: att riva det gamla huset och resa en helt ny anläggning. Och Bitemas Johan Gerdevåg är än så länge hemlighetsfull.
– Just nu kan vi tyvärr inte kommentera något förrän våra interna processer är helt klara, sägr han.

Anton Nordgren är en motorintresserad journalist med examen från Umeå Universitet. Han har tidigare arbetat som skribent inom mat och dryck samt som sportjournalist.