Zlatans Porsche 911 Turbo Cab säljs på Blocket: ”Ganska hård bil”

En av de tuffaste Porschar du kan tänka dig – med kolfiber, gula säkerhetsbälten, mätare och gula bromsok. Nu säljs Zlatan Ibrahimovics Porsche 911 Turbo Cabriolet på Blocket. 
– En underbart specificerad bil som beställdes ny av Zlatan, den är i jättefint skick, säger Nils Gunnarsson på Garage-11. 

Zlatan har gjort sig känd som en stor bilkonnässör och fotbollsstjärnan har en frisk aptit på sportbilar. Zlatans bilsamling består så gott som uteslutande av superbilar från Ferrari och Porsche. 

Nu finns chansen att komma över en av de finaste bilar som Zlatan har ägt tidigare. Sportbilshandlaren Garage-11 i Malmö säljer via Blocket en Porsche 911 Turbo Cabriolet från 2010 som Zlatan specificerade och beställde ny från Porsche. Redan i standardutförande är bilen en riktig värsting med 500 hästkrafter och en toppfart på 312 km/h. Zlatan lade dock till en del unika detaljer. 

– Det är en väldigt smakfullt specificerad bil som beställdes ny av Zlatan. En ganska hård bil med kolfiberinteriör, gula mätartavlor, keramiska skivor med gula ok och gula bälten som pricken över i, berättar Nils Gunnarsson på Garage-11. 

Zlatan fick bilen lagom till vårens ankomst 2010 och sålde den i slutet av sommaren 2012. Det hann bli 165 mil i fotbollsstjärnans ägo, ganska mycket med tanke på hur många bilar som Zlatan har. Idag har den tillryggalagt 1873 mil och det begära priset är 

– Skicket är jättefint. Vi har prissatt den som en 997 turbo cabriolet ska kosta. Ägarhistoriken är ett plus som den nye ägaren får på köpet, säger Nils Gunnarsson.