Zeekr tar över Victoria’s Secrets butik i Stockholm

Kinesiska Zeekr jättesatsar på att etablera sig i Sverige. Nu är det klart att elbilar ersätter underkläder i Victoria’s Secrets butik med bästa skyltläge i Gallerian i Stockholm. 

Geelyägda Zeekr är ett av de hårdast satsande kinesiska elbilsmärkena. Och det snålas inte när märket ska etablera ett showroom i centrala Stockholm. Zeekrs nya showroom hamnar i bästa skyltläge i Gallerian mot Hamngatan, uppger Fastighetsvärlden. Modellerna blir dock annorlunda när elbilar ersätter underkläder i konkursade Victoria’s Secrets butik. 

Victoria’s Secret använde lokalen som flaggskeppsbtuik och hyrde 900 kvadrat på två våningar av AMF Fastigheter, om Zeekr ska ha båda våningarna är ännu något oklart. Bara något kvarter bort finns Volvo Studio och Polestar Space, båda märkena med Geely som huvudägare, precis som Zeekr. Den som vill jämföra hur Geelys märken lyckats med olika plattformar behöver bara ta en kort promenad.

Zeekr satsar på att sälja två bilmodeller i Sverige. Zeekr 001 är en shooting brake som konkurrerar med lyxiga elbilar. Zeekr X är en SUV som är i samma storlek som Volvo XC40. Sverige och Nederländerna är de första länderna i Europa där Zeekr etablerar sig, men ett antal länder är på gång. De närmaste åren ska Zeekr släppa hela sju nya elbilar som utvecklas i Göteborg.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester