Zeekr 007 – ny Teslarival utvecklad i Göteborg

Volvos systermärke Zeekr planerar en enorm modelloffensiv. Nu smygvisas nya Zeekr 007. Elbilen är designad och utvecklad i Göteborg – och tar tydligt sikte på Tesla Model 3. 

Nya kinesiska bilmärket ägs till stor del av Volvos huvudägare Geely. Märket har sin design- och utvecklingsavdelning i Göteborg och avslöjade nyligen att de ska lansera sju nya bilmodeller de närmaste 36 månaderna. Efter att de tre modellerna 001, X och 009 släppts är det dags för Zeekr 007 som kommer med ett nytt formspråk som är mer frikopplat från Lynk & Co. 

Redan nu smygvisar Zeekr ett antal bilder på 007, i en film med tydliga referenser till James Bond. Bilen är en slank sedan som tycks ta sikte på att utmana Tesla Model 3. Designen tycks vara mycket strömlinjeformad och karossen har en stark utmejslad skuldra. Dörrhandtagen är dolda i karossen och både fram- och baklysen är smala streck, något som är väldigt trendigt på nya kinesiska bilar. 

Vi vet väldigt lite om de tekniska detaljerna, men med stor sannolikhet bygger bilen på Geelys flexibla SEA-arkitektur som används till allt från Volvo EX30 till den stora MPV:n Zeekr 009 och Volvo EM90. Senare i november premiärvisas Zeekr 007 på Guangzhou Auto Show.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester