Motorstjärnan Ken Block död i snöskoterolycka

Kände rallyföraren Ken Block är död. Han dödades i en snöskoterolycka under måndagen, uppger lokala myndigheter. Han blev mest känd för sina våghalsiga Youtube-filmer. 

Ken Block blev 55 år och låg bakom DC-skorna, varumärket Hoonigan och den mycket uppmärksammade videoserien Gymkhana. Tidigare hade han en framgångsrik rallykarriär, främst i USA. Under det sista året har han varit sponsrad av Audi och gjort filmer med en ny elektrisk Quattrobil. 

– Det är med vår djupaste beklagande som vi kan bekräfta att Ken Block dog i en snöskoterolycka idag. Ken var en visionär, en pionjär och en ikon. Och viktigast av allt, en far och en make., skriver Hoonigan i ett uttalande. Även Sheriffen i Wasatch County i Utah bekräftar dödsfallet. 

Ken Blocks uppmärksammade show i Las Vegas i en Audi S1 e-tron quattro Hoonigan blev tragiskt nog hans sista.

Ken Block genomförde livsfarliga konster med sina bilar, men det var en snöskoterolycka som tog hans liv. Block åkte med en snöskoter på en brant sluttning i Mill Hollow-området utanför Woodland, Utah vid 14:00-tiden på måndagen. Skotern välte upp och när och landade ovanpå honom. Han dödförklarades på platsen.

– Föraren, Kenneth Block, 55-årig man från Park City, Utah, åkte snöskoter i en brant sluttning när skotern välte och landade ovanpå honom. Han förklarades avliden på platsen till följd av skadorna vid olyckan. Mr. Block åkte med en grupp men var ensam när olyckan inträffade. Statens rättsläkare kommer att fastställa den officiella dödsorsaken. Vi är ledsna att höra om förlusten av Kenneth och våra hjärtan är med hans familj och vänner så djupt påverkade. Vi tackar alla våra första respondenter för deras fortsatta service, uppger Wasatch County Sheriff’s Office.

Ken Block körde under det sista året för Audi i sina filmer.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester