VW avslöjar: Golf blir elbil – ID.2 All släpps som SUV

Volkswagen avslöjar idag flera av sina tidigare hemliga elbilsplaner. En ny billig elektrisk SUV i samma storlek som ID.2 All ska tillverkas i Wolfsburg. Dessutom görs VW Golf om till elbil på nya plattformen SSP. 

Volkswagen har kommit med en del tråkiga nyheter om fallande efterfrågan på elbilar som gjort att fabriken i Zwickau måste dra ner på takten. Men koncernen satsar ändå för fullt på elbilar för framtiden. Idag avslöjas flera nya bilmodeller som tidigare varit hemliga. 

Den billiga elbilen Volkswagen ID.2 All kommer att lanseras i en SUV-variant som ska tillverkas vid en ny tillverkningslina i huvudfabriken i Wolfsburg. Det är en helt ny elektrisk modell vid sidan av ID.2 All som ska tillverkas i Seat/Cupras fabrik i Spanien. 

Volkswagens kommande lågprisbil ID.2 All kommer även att släppas som SUV. Företaget bekräftar idag att den ska tillverkas i Wolfsburg.

Dessutom bekräftar Volkswagen på fredagen att den ikoniska Golf-modellen förvandlas till elbil om några år. När den nuvarande modellen läggs ner släpps Golf istället som elbil på den nya SSP-plattformen. Nya elektriska Golf kommer att tillverkas i Wolfsburg. 

Andra nyheter som avslöjades idag är att det kommer en ny Tiguan Allspace som ska tillverkas i Wolfsburg från 2025. Dessutom ska ID.3-produktionen öka i Wolfsburg. Volkswagens fabrik i Osnabrück ska fortsätta tillverka åt Porsche vid sidan av byggandet av Arteon och T-Roc Cabriolet. 

När dagens modell av Volkswagen Golf läggs ner ersätts den av elbil med namnet Golf, bekräftar Volkswgen idag.

– Vår bransch står inför komplexa utmaningar då den genomgår en omvandling som genomförs under svåra affärsförhållanden. Det är desto viktigare att vi förbereder våra individuella fabriker och Volkswagens produktionsnätverk i Tyskland för framtiden. Inom ramen för vårt prestationsprogram kommer denna nyligen godkända fordonstilldelningsplan att ge ett väsentligt bidrag till ett starkt, konkurrenskraftigt VW-varumärke, säger Thomas Schäfer, märkes-vd för Volkswagen. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester