Volvos och Polestars värsting på auktion – bara körts 107 mil

När den kom 2016 var den Volvos snabbaste bil någonsin och gjorde 0-100 km/h på enbart 4,7 sekunder. Volvo V60 Polestar var en riktig värsting som lättats och trimmats av Polestar med 367 hästkrafter. Nu säljs ett unikt exemplar i färgen Rebelblue som bara gått 107 mil på sex år. 

Det fanns en tid när elbilsmärket Polestar var synonymt med hårdtrimmade bensinmotorer, racing och extra högt avgasljud. Volvo och Polestar introducerade sin snabbaste bil någonsin 2016 när V60 Polestar släpptes. Bilen hade en hårdtrimmad fyra med större turbo och kompresser, andra vevstakar och kamaxlar och större insug och bränslepump. Resultatet var 367 vilda hästkrafter och 470 Newtonmeter i vrid. 

Polestar hade dessutom gett Volvokombin BorgWarner-fyrhjulsdrift och en optimerad åttaväxlad Geartronic. Men inte nog med det, V60:n var dessutom lättad med totalt 44 kg. Polestar T6 gjordes bara i en begränsad upplaga och började säljas 2016.

Nu säljs ett otroligt fint exemplar via auktionssajten Bidders Highway. Bilen började sitt liv som vinsingsbil hos Volvohandlaren Tage Rejmes i Norrköping den 29 augusti 2016. De måste ha gillat den Polestarblåa V60:n för där blev den kvar ända till februari 2018 då den såldes till en ägare i Åsbro. Förra året såldes bilen till nuvarande ägare som nu ska skiljas från klenoden. 

Bilen är i nyskick och har bara gått 107 mil under de sex åren. Skicket beskrivs som helt perfekt utan en enda repa, jag rent av mint condition. Inredningen är förstås som ny och det luktar fortfarande som en ny Volvo V60 gjorde 2016.

Bilen har ett uppskattat värde på 530 000-550 000 kronor och budgivningen är nu uppe i 300 000 kronor med en vecka kvar på auktionen. Enligt Bidders Highway kommer modellen att få en stor framtida värdestegring, så detta kan vara en sällsynt chans. 

– Historiskt sett så har samtliga Volvos sportmodeller haft en stor skara av fans och även ett positivt andrahandsvärde. Just detta objekt utmärker sig med helt rätt spec samt mycket låga mil och finns nog få – om någon – objekt kvar med liknande historik. Enligt Hagerty’s trendspaning en framtida klassiker och samlarbil att ropa in innan det är för sent, uppger Bidders Highway.