Volvo lägger ner tillverkning av Volvo S60 i USA

Trots kraftigt ökad försäljning på slutet – nu läggs Volvo S60 ner helt i USA. Tillverkningen av sedanmodellen S60 upphör i fabriken i Charleston i South Carolina.

Fabriken som tillverkar Volvo S60 i Charleston, South Carolina, USA går nu över till att enbart tillverka elbilen Volvo EX90, uppger Road and Track. Det betyder att Volvo lägger ner tillverkningen av sedanmodellen S60 i USA.
Efter fem år avslutar Volvo Cars produktionen av S60 sedan i Ridgeville, South Carolina i slutet av juni 2024 för USA och några andra marknader för att fokusera på den helt nya EX90, säger Russell Datz PR-chef för Volvo Cars i USA till Road and Track.

Volvo S60 har inte varit någon storsäljare, men på slutet har modellen fått ett rejält uppsving och försäljningen har ökat med 32 procent i år till 14 000 exemplar. Men trots det läggs modellen ner på de flesta håll i världen. Även i Sverige kommer Volvo nu att lägga ner S60-modellen, något du kan läsa mer om HÄR.

Volvos fabrik i Charleston i USA lägger S60-modellen efter sex år. Nu är det bara elbilar som gäller.
Nuvarande generationen av Volvo S60 kom 2018.

Volvo S60 har varit en av märkets mer sportiga modeller ända sedan premiärmodellen som kom år 2000. Den gjorde sig känd för slanka linjer, space ball-växellåda och starka turbomotorer ända upp till 300 hästkrafter. Andra generationen som kom 2010 fanns bland annat i en extrem Polestar-version med sexcylindrig motor på 350 hästkrafter. Effektmässigt övertrumfas den av nuvarande laddhybrid på 455 hästkrafter. 
Även i Sverige kommer Volvo nu att lägga ner S60-modellen, något du kan läsa mer om HÄR.