Volvo kan släppa elektrisk P1800: ”Behöver lite krydda”

Volvo kan släppa en modern uppföljare till Volvo P1800. Företaget överväger en ny sportbil bekräftar operative chefen Björn Annwall. 
– Alla bilmärken behöver lite krydda som hjälper till att tänja på gränserna för vad bilen verkligen är, och jag tycker att Volvo borde ha de där friare bilprodukterna också, säger Annwall till Carsales

I början av 2022 förnyade Volvo varumärkesskyddet för modellnamnet P1800. Nu kommer uppgifter som får oss att hoppas att Volvo P1800 kan göra comeback som en modern elbil i framtiden. Flera tillverkare har redan återupplivat klassiska modeller som elbilar: Lancia kommer med Delta, Renault lanserar R5 och Folkabussen är redan en succé i form av ID.Buzz.

Volvo P1800 Cyan är en stor framgång, inte minst PR-mässigt.

Nu berättar Volvos Chief Operating Officer Björn Annwall att restomodden Volvo P1800 Cyan var viktig för Volvo, och att han inte utesluter att Volvo kan komma med en egen sportbil. Tekniken finns redan inom koncernen då Polestar utvecklar sportbilen Polestar 6 som ska släppas år 2026. Lönsamheten är dock en nyckelfråga, även om varumärkesvärdet för en sportbil är svårt att beräkna. 

– Som bildesigner gillar vi alltid att göra roliga saker som en coupé eller en supersportbil för det är roligt, det är alltid roligt. Men som företag gör man produkter som folk vill ha och har ett affärscase, säger Örjan Sterner chef för exteriördesign hos Volvo Cars. 
LÄS MER: Volvos nya hemliga modeller fram till 2026

Att använda tekniken i Polestar 6 som grund skulle vara enkelt för Volvo.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester