Volvo gör självkörande bilar med Google: ”Revolutionera människors liv”

Annons

Snart kan Volvos spännande självkörande konceptbil 360C bli verklighet. Volvo Cars startar ett nytt stragiskt partnerskap med Google-bolaget Waymo. 
– Helt autonoma fordon har potential att förbättra trafiksäkerheten till nya nivåer och revolutionera hur människor lever, arbetar och reser, säger Henrik Green som är teknikchef på Volvo Car Group. 

Volvo 360c Exterior

Volvo Car Group och dotterbolagen Polestar och Lynk & Co. har gått in i ett strategiskt partnerskap med Waymo som är världsledande inom självkörande teknikutveckling.

Annons

Waymo blir exklusiv partner inom Level 4, den helt autonoma nivån, för Volvo Car Group. Företagen kommer först att arbeta tillsammans för att integrera Waymos helt självkörande teknik – Waymo Driver. Det handlar om ”en helt ny mobilitetsfokuserad plattform för elfordon”.

– Vårt globala partnerskap med Waymo öppnar upp nya och spännande affärsmöjligheter för Volvo Cars, Polestar och Lynk & Co., säger Henrik Green. 

Annons

Waymo hoppas också att samarbetet ska leda till att självkörande tjänster slår igenom. 
– Volvo Car Group delar vår vision om att skapa en autonom framtid där vägar är säkrare och transporter är mer tillgängliga och grönare. Vi är glada över att välkomna Volvo Car Group som vår senaste bilpartner, säger waymo-chefen Adam Frost. 

Waymo ägs av Googles ägarbolag Alphabet och arbetar med att utveckla och lansera självkörande taxitjänster. Det är oklart vad samarbetet innebär för Volvos partnerskap med Uber. 

Volvo 360c Interior Party
Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *