Volvo EX30 säljs med jätterabatt – nätköpare blir blåsta

Bilköpare som själva beställer Volvo Cars nya elbil EX30 på nätet riskerar att bli blåsta på stora pengar. Den som istället går till en Volvohandlare kan pruta till sig över 60 000 kronor i rabatt på den nya elbilen. 

Volvo Cars har som mål att bli som Tesla och flytta sin försäljning till nätet. Men kunder som själva beställer sin Volvo på nätet riskerar att missa stora rabatter och bli blåsta på pengar. När du själv beställer bilen på nätet är det omöjligt att pruta, medan Volvos återförsäljare kan ge rabatter på mellan 5 och 10 procent. 

Den nya elbilen Volvo EX30 marknadsförs med att den går att beställa online på ett smidigt sätt. Men till skillnad från Tesla som har fasta priser som inte är prutbara riskerar den som själv köper en Volvo EX30 över nätet att bli blåst på stora pengar. När du själv klickar hem bilen via Volvos hemsida med Bank-ID går det inte att få någon rabatt. 

Volvo EX30 presenterades i början av juni, den som själv beställer elbilen på nätet riskerar att missa 10 000-tals kronor i rabatter.

Den som däremot beställer bilen via en Volvohandlare kan få upp till 10 procents rabatt. Det kan innebära över 60 000 kronor i rabatt på dyrare versioner, visar offerter som användare laddat upp på forum i sociala medier. Även på instegsversionen för 429 000 kronor går det få rabatt hos Volvohandlare. Den som tror att Volvo Cars har samma affärsmodell som Tesla med transparenta fasta priser riskerar därmed att bli blåst på 10 000-tals kronor vid nätköp av bilen. 

– Säljprocessen online speglar vår ambition att skapa den bästa möjliga kundupplevelsen, att sömlöst föra samman online- och offline-kanaler. Oavsett om du besöker en av våra återförsäljare, åker till en av våra ”urban studios”, går in på vår webb eller använder Volvo Cars-appen, ska du känna att du får samma unika och meningsfulla upplevelse, uppgav Volvo Cars när EX30 lanserades.

För den som redan köpt bilen på nätet finns dock en viss möjlighet att ångra köpet och undvika att bli blåst på 10 000-tals kronor i rabatter. Om bilaffären gjorts över nätet på distans träder distansavtalslagen in, vilket ger rätt att ångra köpet inom 14 dagar från leverans. Det kan också vara möjligt att ångra köpet före leveransen. Den som sedan beställer om samma bil via en handlare kan sannolikt få 10 000-tals kronor i rabatt. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester