Volvo Cars bygger nytt innovationscenter i Göteborg

Volvo Cars bygger ett nytt stort utvecklingscenter i Torslanda, Göteborg. Här ska kommande elbilar och teknik utvecklas och testas. 
– Med det här initiativet vill vi skapa ett ekosystem där vi kan utveckla framtidens mobilitet, inklusive bilar, tekniken i dem och infrastrukturen runt dem, allt hand i hand, säger Jim Rowan, vd för Volvo Cars.

Volvo Cars satsar på att bygga upp ett nytt innovationscenter i Torslanda. Här ska ny teknik testas i en miljö som är utformad för att efterlikna det framtida samhälle där Volvos bilar ska användas. Det kan handla om teknik för trådlös billaddning, dubbelriktad laddning från fordon till elnät och självkörande funktioner. Funktionerna ska kunna testas på riktigt i en stadsliknande miljö.
– Vår ambition är att vara banbrytande inom teknik, attrahera globala talanger och få kontakt med andra banbrytande företag, säger Jim Rowan. 

Dessutom bygger Volvo ut det som kallas för Volvo Cars campus i Torslanda för att startup-ups och affärspartners ska kunna hyra in sig. Ett steg är att fyra nya kontorsbyggnader uppförs. Byggstarten sker i år och inflyttningen ska ske lagom till Volvo Cars hundraårsjubileum 2027. Sedan tidigare har Volvo Cars beslutat att investera 10 miljarder kronor i Torslanda-fabriken för att kunna bygga elbilar. Bland annat kommer karossdelar gjutas i en gigapress, det byggs en ny batterimonteringsfabrik och helt renoverade lack- och slutmonteringsverkstäder.  

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester