Volvo Cars ägare Geely går in i Aston Martin

Volvo Cars huvudägare Geely Holding köper in sig i Aston Martin. Geely äger nu 7,6 procent i den legendariska sportbilstillverkaren. 
– Vi är glada över att kunna tillkännage vår investering i Aston Martin och tror att Geely Holding med våra väletablerade meriter och teknologierbjudanden kan bidra till Aston Martins framtida framgång, uppger Geely.

Geely äger redan Volvo Cars, Polester, Lynk & Co, Smart, LEVC, Lotus, Zeekr och några bilmärken till. Dessutom är den kinesiska koncernen storägare i Volvo Group och Mercedes-Benz.

Nu meddelar Geely att man köpt 7,6 procent av den krisdrabbade sportbilstillverkaren Aston Martin. 

– Vi ser fram emot att undersöka potentiella möjligheter att engagera och samarbeta med Aston Martin när de fortsätter att genomföra sin strategi för att uppnå långsiktig, hållbar tillväxt och ökad lönsamhet, uppger Geely. 

Nyligen gick saudiska oljefonden in i Aston Martin som var i akut behov av kapital. För Volvo Cars kan det bli ett kärt återseende då både Aston Martin och Volvo Cars under en period ägdes av Ford. Företaget såldes 2007 av Ford till investerare i Kuwait. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester