Volvo byter ut designchefen – doldis bakom minibil tar över

Volvo Cars får en ny global designchef – ovanligt nog utan erfarenhet från den traditionella bilbranschen. Jeremy Offer från det krisande bildelningsbolaget Arrival tar över efter Robin Page som efter fem år flyttas ner till en roll som rådgivare. 
– Jag är mycket glad att få välkomna Jeremy till Volvo Cars, säger vd Jim Rowan.

Volvo Cars byter oväntat designchef. Under de senaste fem åren har Robin Page, 51, med erfarenhet från Bentley, Bugatti och Rolls-Royce, ansvarat för Volvos design. Innan dess var Thomas Ingenlath, nu vd för Polestar, designchef. 

Nu har Volvo Cars rekryterat en ny designchef helt utan erfarenhet från de stora bilmärkena, vilket måste betraktas som ett ovanligt drag. Nya designchefen Jeremy Offer kommer närmast från krisdrabbade startupen Arrival som utvecklar bildelning och hittills bara presenterat ett par prototyper. Enligt Volvo Cars har han 35 års designerfarenhet inom flera olika branscher. Han börjar 1 maj och kommer att ingå i koncernledningen och rapportera direkt till vd Jim Rowan. 

Arrivals första bil liknar Volkswagen Up, men linjal tycks ha använts i större utsträckning.
Inredningen är relativt spartansk jämfört med Volvo.

– Jag är mycket glad att få välkomna Jeremy till Volvo Cars. Han tillför ett starkt ledarskap och en mängd designerfarenhet, allt från elfordon och industriell design till digitala produkter och tjänster – allt avgörande när Volvo Cars övergår till en framtid med säkra, helt elektriska bilar, definierade av deras mjukvara, säger Jim Rowan. 

Innan jobbet på Arrival där Jeremy Offer tog fram en minibil för bildelning har han arbetat på konsultföretaget Epam där han utvecklat service och industriell design, innan dess hade han ett eget designföretag. Enligt Volvo har han vunnit många designpriser under sin karriär.

– Det är en stor ära att få tillträda denna position på Volvo Cars, ett företag med ett fantastiskt arv i framkanten av en ny era. Det är en fantastisk möjlighet att definiera Volvo Cars designspråk och principer, tillsammans med alla stora talanger i företaget, när det snart går in i sitt andra århundrade av att förse kunder med innovativa och nya produkter, säger han. 

Volvo Cars uppger att Robin Page kommer att vara kvar som senior rådgivare inom företaget. 

Volvos tidigare designchef Robin Page får kliva ned till en roll som senior rådgivare.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester