Volvetten – se Amazonen med Corvette-V8 på 460 hk

När det bästa från två världar möts blir resultatet spektakulärt. 
En Volvo Amazon med ett hjärta från Chevrolet Corvette – kan det bli så mycket bättre?

Bilen har en LS-V8:a på minst 460 hk.

Volvo Amazon, eller 122S som modellen hette i USA, är en av de mest älskade modellerna någonsin från tillverkaren i Göteborg. Amazonens design har blivit ikonisk. Och även om B18-motorn var slitstark som få matchade den inte riktigt bilens sportiga linjer. 

Den amerikanske bilentusiasten Shant Yazijian köpte en nedgången Amazon med tanken på att renovera den och behålla den gamla B18-motorn intakt. Men när renoveringen fortskred upptäckte han att bilen var trimmad med gamla delar från en Buick och från en Ford traktor. I stället för att renovera motorn beslöt han sig för att satsa på ännu mer kraft. 

Han byggde om bilen och satt i en LS V8 från Chevrolet Corvette. I stället för 1,8 liter och 95 hk fick Amazonen 460 hk från V8:an på sex liter. För att få plats fick Yazijian flytta bak brandväggen över en decimeter. 

Förutom det nya Corvette-hjärtat har bilen fått en läcker turkos lackering, breda aluminiumfälgar och säten från en modern Camaro SS. 

Original-puristerna kommer att drömma mardrömmar om Amazon-bygget. Men faktum är att den hetaste trenden inom bilvärlden just nu är restomods: Klassiska modeller med ett modernt hjärta. 

Köp din volvo amazon online

Senaste nytt