Volkswagens nya Model 3-dödare – ID. Aero kommer nästa år

Här är första skisserna på elbilen som ska ta över efter Volkswagen Passat och Arteon. Den färdiga ID.Aero presenteras nästa år och blir en direkt konkurrent till Tesla Model 3.

Volkswagen växlar upp takten på lanseringen av nya elbilar. Efter ID.3, ID.4, ID.5 och ID. Buzz kommer ID. Aero. Den nya bilen blir den första elektriska sedanen och får sägas vara en elektrisk arvtagare till Passat och Arteon.  Enligt Volkswagen har bilen generösa utrymmen trots den slanka designen. 

Volkswagen ID. Aero lanseras nästa år, men redan nu har Volkswagen presenterat de första skisserna på modellen som utmanar Tesla Model 3.

Enligt analytiker ska Volkswagenkoncernen kunna gå om Tesla i volym när det gäller elbilar om två år. Volkswagen har snart fem olika elbilsmodeller ute, medan Tesla endast har fyra om vi räknar in den kommande Cybertruck. Dessutom har koncernen elbilar från Audi, Porsche, Skoda och Cupra ute på marknaden. Bentley och Lamborghini har ännu inte kommit med några elbilar. 2025 kommer den elektriska småbilen Cupra Urbanrebel som utvecklas av Cupra, men även släpps i Volkswagen och Skodaversioner. Ja, matchen om elbilstronen hårdnar verkligen.

Nya Volkswagen ID. Aero bygger på samma plattform som ID.4 och de andra elbilarna som kommit hittills. Den ska tillverkas i fabriken i tyska Emden som idag bygger Passat och Arteon. De bilarna sägs komma i ytterligare en generation med förbränningsmotorer.
Som alla modeller i ID.-familjen är den nya eleganta sedanen baserad på