Volkswagens läckra nyhet: Sportkombin Arteon Shooting Brake kommer som laddhybrid

Här är Volkswagens nyhet som kan bli en hit på den svenska tjänstebilsmarknaden. 
Nya läckra sportkombin Arteon Shooting Brake kommer som laddhybrid med 54 km räckvidd. 
För de som vill ha fartresurser så får Arteon R hela 320 hk. 

Volkswagen presenterar nu Arteon Shooting Brake, som är en sportigare form av kombi. Den rätta betydelsen av Shooting Brake är egentligen en tvådörrars kombi, men i en tid när suv:ar kallas kupéer låter vi det passera. Shooting Brake-modellen följer samma smäckra designspråk som sedanmodellen, och Volkswagen-folket har lyckats ge bilen stora utrymmen utan att bilen ser ut som en klumpig laståsna. Ändå kan nya Arteon Shooting Brake lasta 1632 liter bagage när baksätena är fällda. 

Även den vanliga modellen får lätt igenkännbara modifieringar. Bland annat har bilen fått helt nya strålkastare och en förändrad grill som ger den ett annorlunda utseende i fronten. Bilen har också fått annan kromdekoration och sportigare luftintag. Även baklyktorna är nya. Sportmodellen Arteon R får en helt egen grill som saknar krombåge och ger bilen ett mer aggressivt intryck. 

Inne i kupén har det hänt ännu mer. Bilen har fått en ny helt digital förarmiljö med Volkswagens allra senaste infotainmentsystem och de senaste hjälpsystemen för föraren. Bland annat finns Travel assist som möjliggör halvautonom körning upp till 210 km/h. Även ratten är ny och mittkonsollen är omarbetad. För att det ska bli extra mysigt finns ett nytt belysningssystem med 30 färger, som bland annat belyser dörrarna. 

Den största nyheten om vi lyfter på motorhuven är att Arteon numera finns som laddhybrid, ett mycket välkommet tillskott för svenska tjänstebilsförare. Det handlar om en välbekant drivlina från Volkswagen Passat med en 1,4-liters TSi-motor i kombination med elmotor. Systemeffekten är 218 hästkrafter. Laddhybriden kommer att heta eHybrid, och inte GTE som gäller för de andra modellerna hos Volkswagen. Räckvidden är 54 km på enbart elektricitet. 

För riktigt sportiga förare så finns autobahnloket Arteon R med hela 320 hk. Bilen har ett nytt system med fyrhjulsdrift och torque vectoring som ska ge den bättre köregenskaper.

[Best_Wordpress_Gallery id=”46″ gal_title=”Arteon Shooting Brake”]

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester