Volkswagens kontring mot Tesla: Visar ny elbil och nytt formspråk

Volkswagen visar upp en ny elbil den 15 mars – som dessutom ger märket ett nytt formspråk. Mycket talar för att det handlar om nya elektriska Golf som visas under parollen ”Volkswagen for the people”. 
– Vi vill göra Volkswagen till ett älskvärt märke igen, säger vd Thomas Schäfer.

Det drar ihop sig till match om den elektriska folkbilen. Den 1 mars visar Tesla upp sin nya billiga elbil för att skala upp märket till extrem skala. Tesla kommer med all sannolikhet visa en ny modell som ska bli en folkbil. 

Volkswagen är inte sena med att svara när Tesla utmanar dem på deras planhalva. Redan den 15 mars kommer märket att presentera ”Volkswagen for the people”. Märket har bjudit in journalister från hela världen till Hamburg där vd:n Thomas Schäfer både kommer presentera en ny strategi för de kommande åren – och visa upp en ny elbil. Nu ska Folkvagn bli folkligt igen. 
– Vi vill göra Volkswagen till ett älskvärt märke igen! Vi har lyssnat noga på våra kunder och vi har förstått. Under de senaste månaderna har vi arbetat outtröttligt med vårt varumärke och våra produkter, säger vd Thomas Schäfer i en inbjudan som gått ut. 

Mycket talar för att det är ett koncept på den nya elektriska Golfen som visas redan den 15 mars.

Bilen som visas kommer enligt obekräftade uppgifter att vara ett koncept av nya elektriska Golf – en bil som ska hjälpa Volkswagen att vinna matchen om folkelbilen mot Tesla. Bilen får en ny design som skiljer den från de befintliga elbilarna ID.3 och ID.4. 

– Volkswagen kommer att presentera en bil som inte bara ger en exklusiv förhandstitt på en ny elbil från märket, utan som också introducerar det nya formspråket för Volkswagens framtida modeller, uppger märket. 

Den nya bilen har tagits fram efter att den gamla designchefen Jozef Kaban fått sparken för att ledningen inte gillade konceptet ID.Life. Istället finns nya designchefen Andreas Mindt på plats för att visa den nya elektriska Golfen. På rekordtid har Mindt tagit fram en elbil med Golfs designarv. 

Bilen kommer att kosta under 270 000 kronor och blir extremt viktig för Volkswagen – då den ska bli märkets elbil för folket, en bil som ska sälja i miljonupplaga. El-Golfen kommer till en början att tillverkas tillsammans med Cupra UrbanRebel i Seats fabrik i Martorell utanför Barcelona. Senare kommer även en elektrisk småbil från Skoda. En Volkswagenkälla uppger att nya Golf blir omkring 425 centimeter lång. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester