Video: Här är USA:s nya el-pickup

Den är stor, stark och helt elektrisk. Här är USA:s nya miljövänliga pickup: Lordstown Endurance.
– 14 000 personer har redan beställt den här fantastiska pickupen, förklarade USA:s vicepresident Mike Pence inför en jublande publik under torsdagskvällen.

Det var en stor scen med amerikanska flaggor, laserljus och en vicepresident som höll tal. När den nya elektriska pickupen Lordstown Endurance presenterades under torsdagskvällen kändes det som ett betydligt mer patriotiskt event än när Elon Musk visade upp sin Cybertruck i fjol.

Lordstown är den lilla staden i Ohio där pickupen har utvecklats och där den ska tillverkas, i General Motors gamla fabrik. Och det ser ut som att den lilla tillverkaren kommer att vara först ut i elracet. Om bara ett halvår ska de första fordonen levereras till kunder.
I amerikanska tidningar beskrivs konkurrensen som ett ”pickup-krig” mellan främst General Motors, Ford och Fiat Chrysler Automobiles som står för 40 procent av pickup-marknaden. 
Men Lordstown Motors ser sig som den kaxiga uppstickaren och vd:n Steve Burns har levererat några fina citat:
– Om en Lordstown står bredvid en traditionell pickup i leran så kommer vårt fordon upp först, det lovar jag!
– Jag vet att vi ger oss in i en extremt tuff bransch med aktörer som tillverkat pickuper länge. Men vi är mest dedikerade att tillverka elektriska pickuper.

Förhandssnacket har varit att pickupen kommer att ha en elmotor i varje hjul, en sammanlagd effekt på 600 hästar och en räckvidd på 32 mil.
Men på den flaggviftande presentationen i kväll avslöjade faktiskt Steve Burns inga tekniska detaljer, till mångas besvikelse.

Däremot skröt Burns om att hela första årets produktion av pickuperna är förhandsbokade.
– Det är enastående att 14 000 personer redan har beställt den här fantastiska pickupen, förklarade USA:s vicepresident Mike Pence på scenen.

I en tidigare rapport har Lordstown Motors räknat med att tillverka 20 000 pickuper under 2021.

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *