Världens starkaste hyrbil – Shelby Mustang GT500 med 912 hk räddar sommaren

Semestern är räddad. Nu kan du boka världens mest kraftfulla hyrbil. Hertz hyr ut 25 stycken Shelby Mustang GT500-H i sommar. Bilen har en kompressormatad V8 på inte mindre än 912 hästkrafter. 

Från och med i sommar erbjuder Hertz vad som troligen är världens kraftfulla hyrbil. Deras nya Shelby Mustang GT500-H är en riktig värsting med kompressormatad V8 på 912 hästkrafter. Bilen har läckra gyllene ränder och feta 20-tumshjul. 

Den enda lilla haken är att du måste ta dig till USA. Shelby Mustang finns på platserna i Fort Myers, Las Vegas, Miami, Orlando, Phoenix och Tampa. Det finns totalt 25 bilar, varav 19 är lackerade i Shadow Black och sex stycken i Oxford White. Priset är 4000 kronor per dygn. 

Att kunna hyra en Mustang hos Hertz är en tradition som går tillbaka ända till 1965. Då lanserades ”Rent a Racer”, med 1 000 Mustang GT350-H från Shelby i september 1965. H:et står för Hertz. Då hade Mustangen en 310 hästkrafter 4,7 liters V8 med 320 hk under huven. Idag är de gamla hyrbilarna högvilt bland samlarna och säljs för flera miljoner kronor. Om den nya bilen blir lika eftertraktad återstår att se. 

Den som nöjer sig med en lite motorsvagare version kan hyra en GT-H med en femliters V8. Den finns även i Atlanta, Dallas, Fort Lauderdale, Los Angeles, Phoenix, San Diego och San Francisco. Det är ingen direkt slö bil det heller. Den har en 5,0-liters V8 med sportavgassystem. Missar du att hyra en Musse i sommar har du chansen i ytterligare två år. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester