Världens första Tesla med V8 ute på vägarna – avslöjas av mullret

På utsidan ser det ut som vilken Tesla helst – men mullret avslöjar den. 
”ICE-T” är världens första Tesla med V8-motor.  
Bilen har en 6,2-liters LS3 V8 från Camaro och är godkänd för vägbruk. 

Under nästan ett år har Rich Rebuilds jobbat med sitt projekt att gifta ihop en Tesla Model S med en LS3 V8 från Chevrolet Camaro. 

Att byta motor på en bensindriven bil är ett litet projekt jämfört med att bygga om en elbil till bensindrift med en stor V8-motor. En stor del av karossen har fått skäras upp och svetsas om för att få plats med V8:an och den manuella sekventiella växellådan. 

Men nu är bilen äntligen klar och transporterades 480 mil för att vara med på SEMA Show i Las Vegas för någon månad sedan. Teslan väckte stor uppståndelse på mässan för ombyggda bilar. 

När Teslan besökte en bensinstation blev personalen som skulle hjälpa till att tanka mäkta förvånande. Förrvirringen är total. Särskilt eftersom påfyllningshålet för bensin sitter gömt under laddluckan. 

Förutom V8-motorn är Teslan i stort sett i standardskick. Lacken är folierad i en kopparfärg och standardfjädringen är utbytt mot en luftfjädring. 

Teslan har kvar originalskärmarna som faktiskt fungerar, men kommer med en hel del felmeddelanden eftersom bilen varken har batteri eller elmotor. 

Nu ska V8-motorn trimmas upp ytterligare. I original har en LS3 430 hästkrafter. Rich Rebuilds har redan besökt en verkstad med Teslan för att byta motorolja.