Världens dyraste Volvo – därför kostar risiga V70:n 170 miljoner kronor

En gammal risig Volvo V70 är till salu i USA för 170 miljoner kronor. 
Och det är helt på allvar. 
Hemligheten bakom rekordpriset: En unik nummerplåt som alla vill ha ingår med bilen. 

Visst har priserna på begagnade bilar gått upp under pandemin. Men 170 miljoner kronor för en gammal Volvo V70 från slutet av 90-talet känns lite väl magstarkt. Det skulle placera Volvokombin bland de allra dyraste bilar som sålts i världen. Normalt sett brukar du kunna köpa en V70 i det här skicket för i runda slängar 10 000 kr. 

Anledningen till att bilen säljs för rekordpriset är dock att Volvon har en mycket speciell och åtråvärd nummerskylt med namnet ”New York”. Plåten ägs av familjen Halter och nu tycker de att de börjar bli dags att sälja den. De har haft den i 40 år, ända sedan. staten New York började sälja personliga nummerskyltar. Spekulanter lär inte saknas, även om det inte är säkert att säljarna får ut alla 170 miljonerna. Volvon får de på köpet vare sig de vill eller inte. 

Det är inte första gången det tas rejält betalt för en registreringsskylt. Skylten ”1” såldes för över 100 miljoner kronor i Abu Dhabi. I Storbritannien köpte designern Afzal. Kahn ”F1” till sin Bugatti Veyron för fem miljoner kronor. 

LÄS MER: Volvo Turbo såldes för rekordbelopp

Köp din Volvo online

Senaste nytt