Uppgifter: Elon Musk på hemligt Sverigebesök

Teslachefen Elon Musk är på väg på hemligt besök i Sverige, enligt vad CarUp erfar. 
Just nu befinner sig Musk i Berlin – men under lördagen lyfter hans privatjet mot Skavsta Flygplats. 
– Rekryterar stjärningenjörer för Giga Factory, skriver Elon Musk på Twitter.

Så här trevligt är det i kabinen på en Gulfstream G650.

Teslachefen Elon Musk befinner sig på besök i Europa för att rekrytera anställda till Gigafactory i Berlin. Under torsdagen landade hans privatjet N628TS i Berlin och vid 11-tiden på torsdagen anlände han till fabriksbygget utanför Berlin. 

Enligt egen utsaga är han på plats för att rekrytera ”förstklassiga ingenjörer”. Musks privata jetplan, en Gulfstream G650 med registreringsnummer N628TS, landade på torsdag morgon på flygplatsen i Schönefeld. Den nya flygplatsen ligger bara en halvitimmes bilresa från Teslas Gigafactory i Brandenburg. 

Enligt tyska medieuppgifter kommer Elon Musk även att ha möten med Brandenburgs ekonomiminister Jörg Steinbach. 

Enligt uppgifter i sociala medier bär Elon Musks resa sedan vidare till Sverige och Skavsta Flygplats. Elon Musks ankomst bekräftas även av  en annan uppgiftslämnare som CarUp varit i kontakt med.

Enligt vad CarUp erfar kommer Musks privatjet att landa sent i natt, andra uppgifter talar om lördagen. Tesla i Sverige kan inte bekräfta Elon Musks Sverigebesök, men en teori är att Musk ska träffa Northvolt och Peter Carlsson som tidigare arbetat nära Elon Musk. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester