Unika mötet mellan Koenigsegg, Rimac, Murray och Hennessey

Fyra av världens främsta superbilsbyggare på en och samma bild och i samma podd. Top Gear lyckades samla Christian von Koenigsegg, Mate Rimac, Gordon Murray och John Hennessey i ett unikt möte om framtidens bilar.

De ligger bakom världens främsta superbilsmärken. Top Gears chefredaktör Jack Rix lyckades få ihop gräddan av världens prestandabilmärken i ett unikt möte. Mate Rimac är grundare av Rimac och numera även vd för Bugatti sedan företagen slogs ihop. Christian von Koenigsegg behöver ingen närmare presentation. Gordon Murray har byggt Brabhams F1-bilar, skapade McLaren F1 och har nu byggt sin egen superbil Gordon Murray T.50 och John Hennessey är senast aktuell med Hennessey Venom F5.

Lustigt nog kom samtalet till största del att handla om elbilar, Tesla och Elon Musk. Och om elbilar någonsin kan vara roligare än förbränningsbilar. Och precis som Christian von Koenigsegg visar det sig att John Hennessey kör en Tesla Plaid.
– Ja, jag tror att de kan vara roligare, i en rak linje i alla fall. Jag har en Tesla Plaid och har vet att din bil är snabbare än Plaid, säger Hennessey med en passning till Mate Rimac.

– Min 16-årige son, han växte upp i baksätet på en Tesla och njöt av det. Men han är ett fan av, typ, JDM-bilar, japanska bilar från 80-talet, och han kan dem motorblocksnummer på olika versioner av Toyotas raksexa och skillnaden i detaljer som en riktig bilnördar. Jag frågade borde du inte vara intresserad av typ självkörande bilar. Nej, Nej, det är så tråkigt och du kan inte trimma den och justera ljudet, säger Christian von Koenigsegg.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester