Tysk påstår: Fått Tesla Cybertruck godkänd i EU

En tysk påstår sig ha importerat en Tesla Cybertruck och lycats få den officiellt godkänd. Nu säljer han den spektakulära bilen – för fem gånger det amerikanska priset. Men många undrar nu om annonsen är falsk eller äkta – döm själv.

Tesla säljer inte Cybertruck i Europa och det har flera gånger sagts att den kantiga pickupen inte är möjlig att få homologiserad för EU-bruk. Men nu säljer en tysk vid Julian en Cybertruck som han hävdar att han lyckats importera till Tyskland, något bland annat Autoevolution rapporterat om. 

Dessutom påstår säljaren att han gjort modifieringar av bilen så att den blivit godkänd av myndigheterna att registreras in. Men det är ännu inte verifierat att säljarens uppgifter stämmer eller att bilen ens finns i Europa på riktigt.
– Lämpliga modifieringar (inklusive strålkastare, laddningsport, frontskydd, etc.) har gjorts och är officiellt godkända, uppger säljaren på Kleinanzeigen, som är Tysklands motsvarighet till Blocket. 

Den begagnade Teslan ska vara av typen “Foundation Series” med två motorer och har 600 hästkrafter och ett batteri på 123 kWh. Räckvidden är 540 km. Cybertrucken har enligt annonsen gått 1011 kilometer. I USA kostar en Cybertruck Foundation Series med två motorer drygt 100 000 dollar.

Priset i Europa har stigit rejält. Säljaren som bor i Neuhausen nära den tjeckiska gränsen begär inte mindre än 485 000 euro, vilket är ungefär fem gånger nypriset. Om uppgifterna i annonsen verkligen stämmer återstår att se. Annonsen har misstänkt mycket grönska för att vara i Tyskland i februari, och nu tror många att det är en bluff.
– Få fascinerande uppmärksamhet på gatorna. Av personliga skäl ger jag bort det. Är du intresserad av att ta över fordonet till fast pris ovan finns det några saker att tänka på, privata arrangemang, skriver säljaren.