Trots strejken – Tesla får ut fler bilar i Sverige

Trots försöken att blockera leveranser har Tesla fått ut fler bilar i november i år än förra året. Nu skriver tillverkaren i brev till sina kunder att de tänker stanna i Sverige trots strejken.
– Vi vill försäkra dig om att vi är djupt engagerade i att fortsätta vår resa i Sverige, skriver Tesla. 

Hittills har fackföreningarnas strejker mot Tesla haft mycket begränsad effekt. Företaget meddelar att mer än 90% av serviceteknikerna i verkstäderna fortfarande arbetar trots strejken. IF Metall har gjort flera åtgärder för att Tesla inte ska kunna leverera ut nya bilar i Sverige. Bland annat har logistikföretag gått ut sympatistrejk och Transport blockerar alla hamnar i Sverige från att ta emot Teslas nya bilar. 

Men hittills verkar det inte ha hindrat Tesla särskilt mycket. Hittills under november i år har företaget registrerat in 858 nya bilar enligt car.info, vilket är en ökning med 55 procent jämfört med hela november förra året. 

Men frågan är hur länge efterfrågan på bilar kommer att finnas kvar. Enligt en undersökning som Ynnor gjort har mer än vartannat svenskt företag slutat köpa Teslas bilar. Nu meddelar även statliga Vattenfall att de infört köpstopp hos Tesla. 
– Det har landat i att Vattenfall har tagit beslut om att pausa alla inköp av Tesla och att vi har dragit tillbaka de beställningar som gjorts, uppger Vattenfalls presstjänst för Carup. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester