Trots strejk: Tesla öppnar nya superladdare i Sverige

Mitt under brinnande strejk öppnar Tesla sin snabbaste Supercharger-station någonsin. De första åtta V4-laddarna öppnas vid E4:an i Härnösand. 
– Stationen är öppen för alla elbilar, liksom över 90% av alla Teslas Superchargers, uppger Tesla. 

Teslas Superchargers är numera öppna för alla elbilar och många ägare av andra märken har blivit beroende av dem på sina långresor. Många är därför oroliga att strejken ska äventyra stationerna. Men trots strejk har Tesla lyckats öppna de första V4-laddarna i Sverige. 

V4-laddaren är den senaste generationen av Teslas Supercharger. Den laddar med 250 kW laddhastighet, men är förberedd för ännu snabbare laddning. Den har också en betalterminal för kontaktlösa kortbetalningar. Denna funktion kommer att aktiveras först vid en senare tidpunkt. En annan uppgradering är att kabeln är tre meter lång istället för 1,8 meter, vilket gör det lättare att ansluta bilen.

De nya V4-laddarna är förberedda för högre hastighet än dagens 250 kW, de har även en kortterminal.

Från och med den 17:e november går Elektrikerförbundet ut i sympatistrejk mot Tesla. Då kan det bli svårt eller omöjligt att installera eller laga snabbladdarna.  Tesla har fler än 50 000 Superchargers globalt. I Sverige har nätverket 80 Supercharger-stationer med totalt 1110 laddstolpar.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester