Toyotan som är redo för apokalypsen

Om jorden är på väg att gå under finns det i alla fall ett fordon man kan känna sig säker i.
Som den här sju år gamla Toyotan.
Nu är Tundra CrewMax till salu – efter att ägaren har lagt ner massor av tid och pengar på att skapa ett av de värsta terrängmonstren man sett på länge.

Amerikaner älskar stora, muskulösa pickuper och faktum är att det i april såldes fler pickuper än vanliga personbilar i USA. Det är första gången någonsin som det har hänt.
För bara fem år sedan såldes det en halv miljon fler personbilar än pickuper i USA varje månad, så tiderna har förändrats.

Segmentet domineras av General Motors, Ford och Fiat Chrysler Automobiles som i april stod för 40 procent av pickup-marknaden.
Men så har vi en uppstickare i Toyota, som tillverkat Tundra sedan 1999 och har en fabrik i Texas.
Toyota Tundra nominerades till Nordamerikas bästa pickup både 2000 och 2008.

Men om man vill vara unik och säker på att klara de mest extrema utmaningarna så behöver man göra om sin Toyota Tundra. Så tänkte i alla fall den amerikanske man som lagt ner hundratusentals kronor på sin pickup, men verkar ha använt den väl. 7 700 mil har han tillryggalagt och nu är det dags att sälja den i USA. Utgångspris är dock inte offentliggjort – spekulanter får maila till Bring A Trailer och ge bud.

Ska vi titta på exteriören? Ägaren har helfolierat Toyotan i mattsvart, satt på en gigantisk Safari-snorkel, förstärkt stänkskärmar och kofångare med hjälp av stora nitar, kompletterat strålkastarna med massor av extraljus och en extra stark vajer. Dessutom finns plats för extra packning, både där bak och på taket.
Pickupen har även höjts rejält och försetts med första klassens stötdämpare samt stärkts med extra plåtsköldar under golvet och i baken.

Nu vet vi en pickup-förare som är redo för apokalypsen.

Köp din Toyota online

Senaste nytt