Toyota byter fokus: ”Inte lyckats med vätgasbilar”

Toyota erkänner att de misslyckats med vätgasbilar och kommer nu skifta fokus. Nu ska tillverkaren satsa mer på transportbilar med bränsleceller. 
– Vi har provat med Toyota Mirai men inte lyckats. Vätgasstationerna är väldigt få, så volymen av Mirai är låg, säger tekniska chefen Hiroki Nakajima.

Toyota har länge varit ledande inom bränsleceller och vätgasteknik för personbilar. Men nu erkänner tillverkaren för första gången att satsningarna inte lyckats så bra som de hoppats. Satsningen har kostat miljarder, men väldigt få bilar har sålts. 

Nu skiftar Toyota fokus och drar ner satsningen på vätgasdrivna personbilar och ska istället satsa mer på transportbilar. Enligt Toyota ska det vara lättare att sätta upp tankstationer för lastbilar som kör i vissa rutter. Men helt ger man upp inte upp satsningen på personbilar.

– För medelstora lastbilar är det lätt att leverera ett tankningsnätverk, eftersom det huvudsakligen är A till B. Kommersiella fordon är det viktigaste området att försöka fortsätta med vätgas, säger Nakajima, till Autocar
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester