Toppchef från Polestar går över till Xiaomi

Xiaomi tar en av Polestars toppchefer. Jean-Arthur Madelaine-Advenier som varit chef för inredningsdesign på Polestar ska nu styra Xiaomis nya designstudio för elbilar. 

Xiaomi har gått fram som en virvelvind på den kinesiska marknaden och nya elbilen SU7 förutspås sälja i 120 000 exemplar i år. Polestar har haft det desto tyngre och tappar försäljning, även om de lyckats bryta sin säljsvacka. Polestar äger inga fabriker eller egna tekniska plattformar, istället är det design som ska tillföra det stora värdet.

Nu försvinner en av Polestars designtoppar från märket. Jean-Arthur Madelaine-Advenier har varit chef för inredningsdesign och ansvarat för Polestars hyllade interiörer sedan 2022. Nu går han vidare till en nytt toppjobb på Xiaomi. 

Jean-Arthur Madelaine-Advenier har ansvarat för interiördesignen hos Polestar.

– Jag är glad att kunna dela med mig att jag har blivit utnämnd till designstudiochef för Xiaomi Technology EV, och jag letar efter exceptionella talanger (exteriör, interiör, produkt, …) att gå med mig för detta stora äventyr i München, skriver Jean-Arthur Madelaine-Advenier på Linkedin.

Samtidigt passar han på att hylla teamet på Polestar som han nu lämnar. 
– Polestar, mitt team, Sverige: du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Särskild tack till Thomas Ingenlath & Maximilian Missoni för denna episka resa!
LÄS MER: