Tjuvar slog til mot Tesla – plundrade nya bilar på dyra hjul

Tjuvar har slagit till mot Teslas leveranscenter i Norrköping. Hjulen på flera nya bilar stals och bilar lämnades stående på plastbackar. Nu varnas Teslaägare för att köpa hjul på olika annonssajter. 

Fräcka hjultjuvar har slagit till mot fabriksnya Tesla-bilar på leveranscentret i Norrköping under natten mot torsdagen. Nya Tesla-bilar hade ställts upp i väntan på att köpare skulle hämta dem vid Tesla Center i södra Norrköping. 

Bilarna stod utomhus, men trots att området är bevakat slog hjultjuvarna till och plundrade ett antal helt nya Teslor på kompletta hjul. Bilarna har ställts på platsbackar och kommer inte kunna levereras till köparna innan Tesla har fått fram ersättningshjul.

Vissa bilar verkar ha fått skador på underredet som i värsta fall kan bli mycket kostsamma att reparera. En Tesla har speciella lyftpunkter för att batteriet inte ska skadas när bilens tyngd inte vilar på hjulen. En uppsättning däck och fälgar till en ny Tesla kan kosta 40 000 kronor, och bilarna är till skillnad från de flesta andra bilmärken inte utrustade med låsbultar när de är nya. Låsbultar kan forceras av däcktjuvarna, men det gör att stölden blir betydligt besvärligare och tar längre tid.

Teslaägare varnas nu på nätforum från att köpa nya hjul från olika annonssidor om de inte kan säkerställa att säljaren kommit över dem på ett trovärdigt sätt. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester