Testförare döda – störtade från tredje våningen med elbil

Den kinesiska elbilstillverkaren Nio skakas av en tragedi. En testbil störtade ut från tredje våningen och dödade två personer. Nios första kommentar om att det inte var bilens fel utlöste raseri på sociala medier.

Två personer dödades tidigare i veckan när et testfordon från elbilstillverkaren Nio störtade ut från ett fönster på tredje våningen från huvudkontoret i Shanghai, uppger BBC. En Nioanställd och en anställd på ett partnerföretag omkom i olyckan. 

Personerna som dödads satt båda i bilen som störtade ut från tredje våningen vid 17.20-tiden på onsdagen. Bilen stod på ett kombinerat showroom och testcenter. 
Vårt företag har samarbetat med avdelningen för allmän säkerhet för att påbörja en utredning och analysera orsaken till olyckan. Baserat på analysen av situationen på platsen kan vi initialt bekräfta att detta var en olycka (inte orsakad av fordonet), uppgav Nio i ett första uttalande. 

Det första uttalandet om att olyckan inte var orsakat av bilen möttes snabbt av starka reaktioner på det sociala nätverket Weibo och fick över 1000 kommentarer, ”det visar kapitalismens kallblod”, var en av kommentarerna. Inlägget togs senare bort av Nio. 

– Vi känner oss väldigt ledsna över denna olycka och vill uttrycka våra djupaste kondoleanser till vår kollega och partneranställd som miste livet. Ett team har satts upp för att hjälpa familjerna, uppgav Nio senare.