Testet: Kungens nya BMW med 625 hk är löjligt snabb

Hur snabb är kungens nya bil BMW M8 Competition?
Youtubekanalen AutoTopNL tog ut nya värstingen på ett rejält test och hittade några problem. 
– Den är lite tacky, anmärker de. 

På kungens födelsedag avslöjades det att han köpt en ny bil. Och inte vilken bil som helst. En splitterny BMW M8 Competition med 625 hk levererades till Carl XVI Gustafs 74-årsdag.

BMW M8 Competetion är BMW:s snabbaste serieproducerade bil någonsin. Bilen har superbilsprestanda, men är mer en blixtsnabb långfärdsbil än en racerbil trots att den har kolfibertak. Bilen har en V8-motor med dubbelturbo på 625 hk. Det är tillräckligt för att klara 0-100 km/h på 3,2 sekunder. Toppfarten är 305 km/h. Bilen kostar över 1,7 miljoner kronor.

Men hur bra är kungens bil egentligen? Youtube-kanalen AutoTopNL tog ut BMW M8 Competition på ett rejält test både i Nederländerna och på tyska Autobahn med fri fart. Till att börja med klagar de på att kungens nya bil är lite ”tacky”. Den närmaste översättningen på svenska är nog vulgär.

Annars är bilen ”löjligt snabb” i alla lägen, i nästwn alla gathörn släpper bakhjulen om man inte är försiktig med gaspedalen. AutoTop drar utan problem upp den i över 300 km/h på Autobahn. Men i slutändan finns det ett par saker att klaga på, och kanske skulle kungen valt en annan BMW?

– För det första är den dyrare än BMW M5 och BMW M8 Gran Coupé som båda är mer praktiska och användbara. Sedan är ljudet inte det bästa, faktum är att BMW M850i låter bättre.

Köp din kungeen online

Senaste nytt