Tester: Så bra är Sveriges billigaste elbil Citroën ë-C3

Motorjournalister från hela Europa har fått testköra nya elbilen Citroën ë-C3. Modellen blir Sverige billigaste elbil med ett startpris på 299 990 kronor. Många har gett den riktigt höga betyg med bra feedback.
– Nya Citroën C3 erbjuder en hög nivå av körkomfort med sitt “Advanced Comfort”-chassi, som använder hydrauliska stötdämpare för en mjuk körning ,skriver Auto Bild.

Totalt har Citroën C3 sålts i över 22 år där ungefär 5,6 miljoner exemplar gjorts. Nu när bilen kommer med sin fjärde generation erbjuds den som elbil. Citroën ë-C3 kommer med 320 kilometer i räckvidd med ett batteri på 44 kWh. Bilen är framhjulsdriven och har en motor som kan producera 113 hästkrafter. 

Bilen är en liten elektrisk SUV med en rymlig interiör. I Sverige kommer de första kundleveranserna ske mot slutet av sommaren. För ett pris på 299 990 kronor kommer du då kunna köpa basmodellen med fem sittplatser. Nu ska vi sammanfatta vad olika recensenter sagt och skrivit om bilen.

Recensioner av Citroën ë-C3 från Youtube

Recension Autocar 

Autocar är en en av Europas största motortidningar. De testade nya Citroën ë-C3 och gav den ett betyg på 4 av 5 stjärnor. De hyllar bilens körstil, pris och interiör. Negativa saker om bilen de lyfter fram är bland annat räckvidden och bilens mindre roliga design.
Citroën ska berömmas för att ha tillverkat en bil som erbjuder något verkligt utmärkande i superminiklassen och för ett pris som vi alla kan stå bakom, skriver Autocar.

Recension What Car? 

What Car? är en brittisk motortidning som också väljer att hylla nya Citroën ë-C3. Den får 4 av 5 stjärnor från recensenten som bland annat väljer att lyfta fram hur bilen är billig men inte känns billig. Något negativt som lyfts fram med bilen är dess långsamma laddhastighet.
– Citroën ë-C3 är inte särskilt snabb och har inte heller en massiv räckvidd, men om du letar efter en välutrustad prisvärd elektrisk SUV som inte känns billig och kör bra, samt kommer från en väl- etablerat varumärke kan detta vara ett utmärkt val för dig, skriver What Car?. 

Recension Carwow

Carwow har också varit och testat Citroën ny modell och ger den precis som föregående recensenter ett toppbetyg på 9 av 10. De hyllar bilens interiör som känns rymlig, men det går också tydligt att se vart hörnen skurits menar tidningen.
– Interiören är helt klart byggd till ett billigt pris, men döljer det väl genom smarta materialval. En stor bit av tygkant över instrumentbrädan täcker upp vad som annars skulle vara hård, otäck plast, och ratten och ställverket – det lilla som finns – känns faktiskt ganska skönt att ta på, skriver Carwow. 

Recension Feber

Feber är en svensk biltidning som var nere och testade nya Citroën ë-C3 i Österrike. Recensionen är i allmänhet positiv, men får inget betyg. Enligt recensenten tror han att den dyrare versionen av bilen som kostar 344 000 kronor kommer att vara den som är mest aktuell i Sverige.
– Det är en söt liten bil som charmar mig. Man har sparat på rätt saker tycker jag och den gör mig glad trots att 0 till 100 km/h går på 11 sekunder (på pappret). Tyvärr var en hel del mjukvara inte klar så ett slutgiltigt betyg dröjer, men det är ändå fint att det finns en elbil att beställa som är tillverkad i Europa och som inte kostar en miljon, skriver Feber.

Recension The Telegraph

Telegraph är en brittisk dagstidning som också testat elbilen. De ger den ett betyg på fyra av fem stjärnor. De hyllar bilens pris och dess roliga körstil.
– Det kanske inte är den minsta av småbilar, men med en halv hyfsad räckvidd, så får det duga. Fem stjärnor då? Jag tänker inte sticka ut huvudet förrän jag har sett branschstandardens NCAP-krocktestresultat, men för tillfället förtjänar det en mycket bekväm fyra, skriver The Telegraph.
LÄS MER: