Teslas delseger: Får ut sina registreringsskyltar

Tesla vann en delseger och får rätt att hämta ut sina registreringsskyltar direkt hos tillverkaren. Transportstyrelsen får böter på en miljon kronor om de inte löser Teslas krav inom en vecka, beslutar Norrköpings Tingsrätt. 
– Ja, det stämmer att det har kommit ett beslut där de bifaller Teslas talan, säger Teslas advokat Johannes Ericson  till Aftonbladet

Tesla lämnade idag in en stämningsansökan mot staten och Transportstyrelsen. Redan nu har Norrköpings Tingsrätt fattat ett interimistiskt beslut att Tesla tillfälligt ska få ut sina registreringsskyltar hos tillverkaren Scandinavian Motorcenter, uppger Aftonbladet.

Beslutet är i väntan på att rätten slutligt ska behandla stämningsansökan mot Transportstyrelsen där Tesla kräver att beslutet att inte lämna ut registreringsskyltar ska upphävas. Det betyder att Tesla sannolikt kan fortsätta att sälja och registrera sina nya bilar. 

Tesla har även stämt Postnord för att få ut sin post som fackförbundet Seko blockerar. Även där har Tesla krävt ett interimistiskt beslut, som ännu inte kommit. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester