Teslas nya jättesatsning: Bygger Gigafactory för lastbilar

Tesla satsar stort på elektriska lastbilar och kommer att bygga en ny fabrik för 37 miljarder kronor i Nevada. Den nya gigafabriken ska bygga den nya lastbilen Tesla Semi. Det avslöjar Nevadas guvernör Joe Lombardo under sitt tal om State of the Union-tal. 

Tesla inledde nyligen sina leveranser av lastbilen Tesla Semi i november. De första bilarna gick till Pepsi och har en räckvidd på 80 mil. Endast 100 bilar skulle byggas under 2022. Lastbilen har fått en del kritik av vissa inom branschen – men nu kan det vara dags att ta den på allvar. 

Nu avslöjar Nevadas guvernör Joe Lombardo att Tesla bygger en ny stor gigafactory i Nevada för att producera Tesla Semi. Elbilsjätten satsar 37 miljarder kronor i den nya fabriken. Lombardo bekräftade att Tesla officiellt ska tillkännage planerna den 25 januari när resultatet för fjärde kvartalet kommer. 

– Jag ser fram emot att gå med Elon Musk och teamet på Tesla imorgon när de avslöjar planerna på att bygga en helt ny avancerad tillverkningsanläggning för 3,5 miljarder dollar i norra Nevada för företagets helelektriska semi-lastbilar, säger Joe Lombardo.

Enligt vad Elon Musk sagt tidigare ska Tesla ha en kapacitet för att bygga 50 000 lastbilar per år i slutet av 2024.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester