Teslas nya hemliga modell – så blir Model S Palladium

Annons

Så här kan Teslas nya hemliga bilmodell komma att se ut. 
Model S och Model X kommer inom kort i nya Palladium-versioner, uppger Electrek. 
Bilarna kan komma att få tre superstarka Plaid-motorer och helt ny inredning.  

Det är den den ansedda elbilssajten Electrek som avslöjar Teslas hemliga Palladium-projekt. Källor uppger att det hemliga projektet handlar om att bygga om produktionslinorna för Model S och Model X för att inom kort kunna presentera uppdaterade versioner av bilarna. 

Annons

Model S har sett i princip oförändrad ut efter den lilla faceliften som gjordes 2016. Och trots att Tesla sagt att de inte sysslar med traditionella facelifts så kommer bilen inom kort i en uppdaterad och mer modern version. Bland annat kan bilen få ny inredning och en ny drivlina med tre motorer. Tesla är ledande när det gäller att förändra bilarnas interiörer och infotainmentsystem. Men Model S-inredningen härstammar från 2012 och börjar kännas rejält daterad. Dessutom ryktas det om en ny batteriarkitektur. Förändringarna ska möjliggöra den snabba Plaid-drivlinan som gör att Model S kan hålla jämna steg med Porsche Taycan. 

Även den stora suv:en Model X som i stort sett varit oförändrad sedan introduktionen 2015 uppges får uppdateringarna. 

Annons

Skisser som cirkulerar på sociala medier visar hur Model S skulle kunna se ut efter uppdateringen. Grunden behålls, men dekor och plastdetaljer uppdateras för att ge bilen en modernare look. Till skillnad från andra biltillverkare har Tesla aldrig haft problem med bildläckor. Tesla planerar att hålla en stor batteridag i september –  och eventuellt kan de nya bilarna visas då. 

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *