Tesla Model Y började brinna i trafik: ”Jag kunde inte öppna dörren”

En sex månader gammal Tesla Model Y släcktes ner och började brinna vid ett trafikljus. Föraren fick sparka sönder en ruta för att komma ut när strömmen försvann. 
– Dörren kunde inte öppnas, jag kunde inte sätta ner fönstret, så jag sa bara Okej, jag får sparka igenom det, berättar föraren Jamil Jutha. 

Teslaföraren i kanadensiska Vancouver råkade ut för en otäck händelse när hans bil började brinna när han stannat vid ett trafikljus, uppger Driving.ca. Föraren upplevde det som att han var fångad i bilen när all ström försvann och den elektriska dörröppningen inte gick att använda. 

En Tesla-förare i Vancouver, British Columbia, Kanada hade en skrämmande upplevelse vid ett trafikljus när hans Tesla Model Y fattade eld och fångade honom inuti.

Jag körde bokstavligen bara till trafikljuset, satte på min vänstra blinkers och så plötsligt sa det” Fel! Fel!” Och så plötsligt ser jag rök. Jag kunde inte ens öppna den, allt är elektriskt, så allt stannade. Dörren kunde inte öppnas, jag kunde inte dra ner fönstret, så jag sa bara “Okej, jag får sparka igenom det, berättar Jutha i en youtube-video.

Paniken var onödig, för det finns dock en manuell nödspak på dörren som gör att Tesla-bilar går att öppna manuellt om strömmen försvinner, men det är inte första gången en Teslaförare glömmer detta. 

Bilen började först ryka kraftigt, och sedan slog det upp öppna lågor. Av allt att döma spred sig elden inte till batteriet, för brandkåren kunde släcka bilen på fem minuter. Enligt all tillgänglig statistik brinner elbilar i allmänhet och Tesla i synnerhet mindre ofta än bilar med förbränningsmotor. Enligt Teslas egen statistik är det tio gånger vanligare att andra bilar brinner, men det får stor uppmärksamhet på grund av mediernas klickjakt. 

https://youtu.be/IgZf-auOZxI

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester