Tesla fick lagas med spännband: ”Fixa er skit innan någon dör”

Tesla Model S har länkarmar som kan brista. Nu går uppmärksammade svenska Youtubekanalen Grufman Bil till attack och kräver att Tesla ska återkalla modellen. 
– Fixa er skit nu innan någon dör, kräver verkstaden. 

Svenska verkstaden Grufman Bil har väckt stor uppmärksamhet på Youtube genom att slå ner på brister som finns hos olika bilar. Bland annat har de slagit larm om krockade bilar som fusklagats och kan vara livsfarliga. I veckan postade Grufman sin mest tittade Youtubevideo någonsin, något även DagensPS uppmärksammat.

LÄS MER: Filmen stoppad efter att Grufman Bil fått brev av Teslas advokater

Verkstaden slår ner på de dåliga länkarmarna på Tesla Model S. En bil så ny som 2016 som kommit in har en brusten länkarm som gör att hjulet på bilen vikt sig. Ett fel som hade kunnat orsaka en dödsolycka. 

– Ytterligare en Tesla Model S 2016, kommer in med brusten länkarm. Den här fick sättas ihop med buntband, bakhjulet vek sig när kunden var ute och körde, säger Grufman på Youtube. 

Även den andra länkarmen visar sig ha brister när Grufman plågar den med slägga. Efter bara tio slag har den sprickor. 
– En lönnfet kundmottagare som bankar uppåt med en slägga. Även höger sida kommer att behöva bytas naturligtvis.

Många ägare av Tesla Model S har fått byta ut sina länkarmar och det är ett känt typfel hos modellen enligt olika ägarforum, hos bilar som är tillverkade innan augusti 2017. Hittills har Tesla valt att ignorera problemet och inte gjort en återkallelse av bilarna i Europa, trots att det kan orsaka olyckor. I Kina har bilarna fått återkallas efter att myndigheter ställt krav. Om en olycka inträffar i USA kan det leda till mångmiljonskadestånd. 


– Om du känner någon som jobbar inom motorpressen, så kan vi visa hur det i verkligheten ser ut med dessa bilar. Tesla har fortfarande inte valt att göra en återkallning på dessa bärarmar trots att dom är livsfarliga. Bilar kan åka av vägen och folk kan bli skadade av att Tesla ignorerar problemet. Detta måste lösas nu! uppmanar Grufman.