Tesla börjar sälja bilar med nollränta

Elbilsmarknaden i Tyskland har brakat ihop och föll med 29 procent i mars. Nu inför Tesla nollränta för att försöka få fart på försäljningen. 

Tesla har motvind i nästan hela Europa och i mars föll registreringarna med 30 procent i EU visar nya siffror. Än så länge har Tesla inte sänkt priserna. Istället är det olika räntekampanjer som gäller, något som kan spara stora pengar åt bilägare och göra att en ny bil blir billigare än en begagnad. 

I Sverige ger Tesla 1,99 procents ränta, vilket är minst sex procent lägre än vad många bilhandlare erbjuder på olika billån och leasingupplägg. I Tyskland går företaget ett steg längre och börjar med nollränta. Än så länge är det Model Y Long Range som omfattas av nollräntan. Övriga varianter har precis som i Sverige 1,99 procents ränta. 

Tesla har redan avviserat att de måste säga upp mer än 10 procent av personalen på grund av nedgången. I nästa vecka kommer bolagets kvartalsrapport där vi får beskedet hur stor påverkan nedgången haft på omsättning och resultat.  
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester