Terräng-husvagnen som blivit en succé

Annons

Det är så här amerikaner gärna campar, i en husvagn som kan dras långt ut i skogen.
Titta in i märket Airstreams nya skapelse: Basecamp 20.
– Vi har gjort en ny husvagn som passar både erfarna campare och nybörjare. Med den här vagnen kan man ta sig långt in i terrängen, säger Justin Humphreys, försäljningschef på Airstream.

De bulliga kulthusvagnarna av märket Airstream har funnits sedan 30-talet och när den amerikanska ekonomin blomstrade på 50-talet blev de blanka, nästan rymdskeppsliknande husvagnarna en symbol för frihet och sköna semestrar.
Men Airstream lever och frodas fortfarande. De nya husvagnarna har bara blivit mindre – och skapade för att köra i tuff terräng.

Annons

Trots att man inte helt vill överge den gamla designen så har man lyckats förnya och modernisera husvagnarna. Och det tack vare modellen ”Basecamp” som vänt sig till äventyrare och yngre par. I de lätta vagnarna – med aluminumkaross – har en del smarta lösningar skapats.
Duschslangen kan nås via en lucka på utsidan så att den kan användas för att till exempel tvätta sin mountainbike efter en tur i leran. 
Där bak finns en lastlucka nog för att få plats med en kajak. 

Men nu har en ny och större variant av Basecamp kommit. Du får en grundlig visning av husvagnen i videon.
Basecamp 20 (sex meter lång, 20 feet) kan dras av en mellanstor suv eller pickup, och om du vill ta husvagnen ut i skogsvägar finns ett ”20X-paket” med offroad-däck, aluminumfälgar, fönsterskydd och högre markfrigång.

Annons

– Vi har designat Basecamp 20 för att uppmuntra folk att ta sig ut i naturen. Nu kan familjer ge sig ut på äventyr och ändå få i princip alla bekvämligheter som man är vana vid hemma, säger Justin Humphreys, försäljningschef på Airstream.
– Det här är en husvagn som passar både erfarna campare och nybörjare. Vi har jobbat hårt med att minska luftmotståndet, därför är husvagnen låg och aerodynamiskt utformad.
Priset för Basecamp 20 är nästan en halv miljon kronor – och terrängversionen kostar 30 000 extra. 

För bara fyra år sedan kunde man köpa den mindre versionen – Basecamp 16 – i Sverige. Vi får se om den större husvagnen erbjuds till svenska campare.

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *