Tackade nej till jättesumma för kraschad film-Lambo

Den kraschade Lamborghini Countachen från filmen Wolf of Wall Street går inte att köra. Ägaren blev erbjuden en jättesumma för bilen på auktion. Men han valde att tacka nej till budet som var högre än för en fungerande Countach.

En kraschad Lamborghini Countach från den berömda scenen med Leonardo DiCaprio i rollen som Jordan Belfort bjöds ut på auktion i samband med Formel 1 i Abu Dhabi. Efter inspelningen av ”The Wolf of Wall Street” för drygt tio år sedan sades det att den vita Lamborghinin var totalförstörd och hade sålts i delar. 

Men i helgen dök bilen upp på Bonhams auktion i Abu Dhabi. Enligt Bonhams som ska den ha funnits hos en av filmskaparna. Lamborghinin såldes tillsammans med en Jordan Belfort-dräkt, en regissörsstol och en klappbräda signerad av Martin Scorsese och Leonardo DiCaprio. 

Lamborghinin användes för omtalade scenen när Jordan Belfort, spelad av Leonardo DiCaprio, under tre minuter och 11 sekunder kör en Lamborghini. DiCaprios figur är kraftigt påtänd och får dra sig in i bilen för att kunna köra. Där sluddrar han i telefonsamtal och kör bilen hem drograttfull. Det leder till flera olyckor, trots att han i drogdimman tror att allt gått bra.

Under körningen krockar han med flera fordon, föremål, en skylt och en brevlåda. Efter stuntkörningen var bilens skadades bilen ytterligare av regissören Martin Scorsese för att den skulle se mer förstörd ut. Efter bilfärden grips Jordan Belfort av polisen.  Filmteamet använde även två hyrda Lamborghini Countach som inte förstördes, men detta är första gången den riktiga hjältebilen visas upp sedan inspelningen. 

Den okörbara skrotbilen troddes gå för så mycket som 17-22 miljoner kronor, vilket troligen skulle ha gjort den till världens dyraste Lamborghini Countach någonsin. Men budet stannade på 14 miljoner kronor på Bonhams auktion i samband med Abu Dhabis Formel 1-lopp. Det var säljaren inte alls nöjd med utan tackade nej. En hel Lamborghini av samma modell är värd ungefär 10 miljoner kronor.
Fotnot: I en tidigare version angav vi att bilen hade sålts, men det korrekta är att säljaren sedan tackade nej till budet på 14 miljoner kronor.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester