Sveriges största laddstation någonsin – här slår Tesla rekord

Nu öppnar Sveriges största laddstation. Teslas Supercharger-station vid E6 i Halmstad har plats för 28 elbilar som laddar samtidigt. Tesla utlovar nu en offensiv med nya laddstationer i Sverige.

I dag öppnade Tesla sin sextiotredje Supercharger-station i Sverige. Den här gången handlar det om Sveriges största laddstation genom tiderna. Stationen har laddplatser för 28 elbilar som laddar samtidigt.

Stationen är öppen både för Tesla-ägare och andra elbilar, sedan Tesla öppnade upp sitt nätverk för alla elbilar. De nya laddarna av typen V3 Supercharger kan ladda elbilar med upp till 250 kW effekt. Tesla har nu totalt 63 stationer med 792 laddare, från Riksgränsen i norr till Ystad i söder.

Stationen är öppen både för Teslor och andra elbilar. Tesla lovar att utöka med ytterligare omkring 20 nya stationer kommande 12 månader.

Tesla utlovar ytterligare expansion med laddare i Sverige de kommande 12 månaderna. Nätverket är redan  störst i Sverige. 
– Enbart i Sverige har Tesla ambitionen att utvidga nätverket med drygt 30 procent, både när det gäller stationer och antal Superchargers och inte minst ökad laddhastighet, uppger Tesla i ett pressmeddelande.